lördag, december 02, 2006

Halvledig helg

Nu har jag en ögonskenligen ledig helg, men jag inser förstås att jag behöver bearbeta min Bernadotteuppsats och dessutom bidra litet mer till kursplaneringsuppgiften på den nätkurs i pedagogik som jag går. Men innan dess ska jag gå till ICA Tuna för att handla och panta petflaskor. Så har jag ju också fått ha sovmorgon, ätit frukost i sängen och tittat på Doctor Phil på 4+ (barnprogrammen vid den tiden var riktade till allt för små barn, annars försmår jag dem inte)! Det känns rätt luxuöst. Att fortsätta läsa Jonathan Strange and Mr Norell vet jag inte om jag törs, jag kan fastna i det och då blir det inget av de andra nödvändiga projekten. Sedan var det ju den där ansökan som ska vara inne 11 december... Därmed krymper den lediga tiden väsentligt.

Idag ska jag ha min nya stickade Staff-klänning som jag mesmeriserat köpte på Kanorika i torsdags. Den har massor med lurv både nedtill, som ärmmuddar och runt halsen, vilket känns extra gosigt. Färgen är dess största nackdel, spräcklig i gammelrosa och vitt, men det var den enda som hade M kvar.

Min stukade fot gjorde rätt ont igår, men av min pappa fick jag lära mig som barn att fotledsstukningar går över fortare om man använder foten. Annars stelnar den bara. Då tvivlade jag på det, men nu i vuxen ålder är det lättare att ignorera intial smärta och stelhet och bara traska på. Så det var vad jag gjorde. Två timmars föreläsning, faktiskt av monologisk art för att hinna med att förklara ett minimum om arkitektur och historism, då jag stod och vandrade runt hela tiden drog sitt strå till stacken. Efter det kändes fotleden mycket bättre.

Eftermiddagen ägnade jag åt utvärderingen av forskarhandledarutbildningen inför nästa kursstart som två av kollegerna drar igång nästa vecka. Vi möblerade om rejält i arbetspassen, men det tycktes mig som vi kom fram till ett mer transparent upplägg. Läste och besvarade sedan eposten, lade ut förmiddagens föreläsning på nätet och gick till min andra arbetsplats. Ägnade sedan hela kvällen åt en av mina magisterstudenter som behövde konstruktiv hjälp i sitt arbete. Åt middag, tittade på the Bone Collector och somnade.

Måndag har rekryteringsnämnden sitt sammanträde. Så får vi se.

Inga kommentarer: