måndag, december 11, 2006

Helgledig

Sistlidna helg kom jag till en punkt då jag faktiskt blev tvungen att ägna mig åt andra människor och inte bara åt arbete. Lördagen ville min mamma gå ut med mig och för att börja julshoppa. Med tanke på hur tålmodigt hon denna höst gått med på att ge markservice och tvätta den tvätt jag inte har haft tid med att tvätta själv kunde jag bara inte säga nej. Sedan skjutsade jag hem henne, åt middag med mina föräldrar, hjälpte min pappa med att identifiera diabildsmotiv - tro det eller ej, de katalogiserar alla mina 14.000 diabilder som det blivit genom åren och digitaliserar dem nu åt mig. Merparten föreställer byggnader och målningar.

Denna den andra adventssöndagen deltog jag i mässan, gick ut med två goda vänner efteråt och fikade. De övertalade mig att ät lunch med dem också och att gå på biomatiné, dock inte the swashbuckling kind utan en högkulturell tysk film - De andras liv. Den handlar om östtyska Stasi-samhället och var fantastiskt bra, utmärkt skådespeleri, utmärkt scenografi och en rörande handling som väckte allehanda filosofiska, etiska och politiska tankar till liv - för att inte tala om paralleller till vår tid och hur skör frihetens tråd kan vara. Rekommenderas varmt.

Denna dag måste jag medge att jag ägnade åt mig, på förmiddagen gick jag på massage. Det är faktiskt mycket friskvård för mig som tillbringar så mycket tid vid datorn. Jag var stel som en pinne på vänstra sidan av kroppen och tillsammans med massösen försökte vi komma på vad jag gjort för att bli det. Sushi till lunch fick mig att känna mig ännu sundare. Hem och tackla artikeln igen, hade tänkt arbeta hela kvällen med den, men så blev det inte.

Vid halvniotiden ringde en väninna som jag inte har talat med på flera månader. Skamlöst pratade vi fram till halvelva och bytte nyheter, beklagade oss, och pratade av oss. Hon långpendlar hon med, jag hoppas att även hon kan meritera sig tillbaka hem igen vilket jag hoppas blir fallet för min del alldeles snart. Som vanligt har mitt sociala liv klumpat ihop sig på begränsad tid, mer följer senare i veckan. Imorgon ska jag till Stockholm och ämnar sitta mycket koncentrerat och skriva där - dvs vid mitt arbetsbord på min tredje arbetsplats.

Inga kommentarer: