fredag, januari 19, 2007

Klimatchock - igen!

Även om det var litet svalt i Lund, så var det inget emot kylan i Uppsala. Burrrrr! Vitt på marken var det också. Tryckte mig tätt intill varmluftselementet i Arlandabussen.

Som vanligt var resan äventyrlig. Först var flygbussen 15 minuter försenad, drygt, igen! Den var dessutom nästan fullsatt redan när jag steg på vid Kårhuset. Men det gjorde inget, utöver att jag blev litet nedkyld redan där, för när jag hastat igenom säkerhetskontrollen på Sturup visade det sig att flyget var en timma försenat. Vad annat att göra än att beställa en Salsaburgare med bröd och pommes frites och tröstäta?

Köpte en roman, The Historian, som tycks vara en vampyrberättelse. Den är välskriven och riktigt spännande än så länge. Turbulent i luften när vi lyfte, väl uppe i luften bad piloten om ursäkt för förseningen och meddelade sedan muntert att vi hade stark sidvind - 34 sekundmeter - vilket enligt honom var rekord för det planet. Vi som satt i planet utbytte ängsliga blickar, thanks for sharing this with us! Men orkanvindarna ledde inte till mer än en ytterligare en kvarts försening.

Hemma vid elvatiden i Uppsiskalupsis, vilket är normalt när jag brukat ta det senare flyget ut. Jag som tagit en tidigare avgång för att komma hem i mer anständig tid, men det verkar inte som om det är meningen att jag ska få det. Morr.

Inga kommentarer: