lördag, juni 09, 2007

Att ta studenten

Min äldsta guddotter (i Uppsala, har en i Stockholm som är ett år äldre) har gått ut gymnasiet och igår inträffade ett megafirande som jag inte sett maken till. Utspring från Katedralskolan med studentmössa och eftersom hennes pappa är inspektor mötte en trupp glada Värmlänningar upp i frack och långklänning med nationsfana och trumpet för att bilda hedersvakt. Av dem fick hon en plunta i silver med nationsvapnet. Av oss andra hängdes om hennes hals, blommor, små gosedjur m.m.

Sedan åkte de runt stan på flak. Hon kom hem lagom när de första gästerna började anlända till den italienska buffén och firandet därhemma. Det var en blandad och rätt stor skara med allt från 65+ ner till kamrater i en studieförening som var något år yngre än henne.

Så roligt hade inte vi det på min tid.

Det värsta var att jag var så himla trött igår, värmen, uppemot 30 grader, och gårdagens arbetsdag och resa ovanpå det, att jag hade svårt att ens konversera sammanhängande. I varje fall var det en rolig fest om än litet vemodig, för nu ska flickan erövra livet och därmed lär jag se allt mindre av henne. Men så är tillvaron beskaffad.

Inga kommentarer: