lördag, juni 02, 2007

Magkatarr, promotionsfest och trevligt besök

Att mitt bloggande kom av sig nu igen de senaste veckorna beror inte på bristen på trådlöst i Lund. Min magsjuka som jag berättade om förut knöt sig till en latent magkatarr. Om man mår illa och får magknip när man minst vill det, så minskar det energinivåerna och viljan att bluddra av sig i en blogg.

Det börjar släppa nu sedan jag hittat Link, som visade sig ännu bättre än Losec Mups för min typ av magkatarr. Jag introducerades för Link kl 1 på natten på promotionsfesten av en medgäst när jag just var på väg att gå hem pga illamående. Hon hade med sig en ask i aftonväskan och bjöd mig på det och si - släppte inte magkatarren. Först jämförde vi dock noggrant symptomen innan vi enades om att pröva medicineringen. Ett stort tack till den för mig okända, eftersom jag inte kan erinra mig hennes namn.

Promotionsfesten var för övrigt mycket lyckad, fötterna gör fortfarande ont efter idogt dansande på höga klackar. Vi stannade till sista dansen vid 2-tiden innan vi avvek. Promotionsakten var också intressant, men lång. Å andra sidan, så fick min doktorshatt ut och se sig om vilket den inte gjort sedan jag började i Lund. Jag talade dessutom med Jane Goodall som en gång med sina TV-program om chimpanser fick mig att inse att kvinnor kan bli forskare. Även om jag till skillnad från henne valde en bekvämare bana än att studera apor i djungeln.

Utöver denna muntration så kan det intressera min lilla läsarskara att vår gemensamma vän C som jobbar på Skokloster hälsade på i Uppsala 23 maj på sin lediga dag. Det blev en trevlig skolkdag för min del, vi träffades till lunch tillsammans med min fd doktorand numera fil doktor. Vi slappade alla tre på en kajkant vid Fyrisån medan vi åt glass efteråt. Med tiden avvek fil doktor att skriva klar en uppsats, C uträttade ärenden och jag återvände hem för att skriva ut två magisteruppsatser.

Därefter återvände C till mötesplatsen som var mitt hem. Vi köpte jordgubbar och läste uppsatsutkast på en parkbänk i bästa sämja (det var hennes kursare, så jag visste att hon ville veta hur det gått). I godan ro handlade vi thai take away och jag dukade upp fint på balkongen - när det plötsligt slog mig att den film vi hade tänkt se till kvällen inte började kl 18 som jag ett tag i allmän förvirring fått för mig utan 17:30. C trodde den började kl 19... Nu var kl 17:20!

Vi lämnade maten där den låg och sprang som raska harar ner till biografen Spegeln där Pirates of the Caribbean Sea väntade oss. Vi skulle också träffat den nybakade fildoktorn ungefär vid den tid då vi hastigt lämnade vår middag. Men han väntade tålmodigt och något förvånat på oss, eftersom jag fram till dess under de sammanlagt sju år vi känt varandra lyckats upprätthålla fiktionen att jag aldrig kommer försent...

Vi hann kan jag tillägga att t.o.m. se trailers - och gå på toa innan. Se det var ett äventyr.

Annars har jag arbetat flitigt, med både ditt och datt, och även varit på projektmöte.

4 kommentarer:

Catharina sa...

Tack för att jag fick komma. Jag hade jättetrevligt. Favorit i repris? Har du tid att luncha någon dag under vecka 24? Än så länge har inte schema skrivits så jag kan ha önskemål om ledig dag.

Bi sa...

Hjälp! Vilka datum omfattar vecka 24?

Catharina sa...

vet ej, kollar kalender...11-17 juni säger kalendern. Men jag får inte vara ledig på helgen.
...Verkar som vi sitter vid datorn samtidigt nu...

Bi sa...

Min Java-klient har slutat att fungera så jag kan inte skicka epost från där jag bor - bara läsa den. Mycket irriterande. Synd med helgerna, men som sagt, en vardagsutflykt en vacker julidag när jag har semester till Gripsholm och Mariefred vore väl inte dumt? Om det finns någon kvar i personalen som jag känner kanske det skulle gå att böna om övernattning i Åldfrubostaden. Fd Gripsholmsguider brukar ofta behandlas litet extra snällt.