onsdag, juni 06, 2007

Nostalgitripp

Det är roligt att läsa om Ruinlover's guidevardag, jag blir riktigt nostalgisk. Eja, vore jag där.

Men det finns faktiskt en reell möjlighet för mig att arbeta på Gripsholm respektive Drottningholm nästa sommar om jag skulle behöva det för att dryga ut min halvtidsinkomst. Gamla guider som kan rutinerna är alltid välkomna åter. Ibland uppstår också luckor i staben pga sjukdom, vid sådana tillfällen har jag tidigare ryckt in ibland och guidat ett par veckor eller så.

Huvudskälet till varför jag slutade åka på nostalgiska återbesök till Drottningholm och Gripsholm var att det varje gång av något skäl fanns en guide för litet. I stället för att ha en trevlig, ledig dag fann jag mig lojalt stående framför någon grupp visande den runt.

Mitt museilärarskap vid Gripsholm övergick när jag blev doktorand till att bli exkursionsledarens för konstvetenskapliga institutionen i Uppsala flera höstar. Nu är det någon annan som håller i det, men det gör inget, jag har fått löfte om att ta med C-studenterna till Helsingfors i stället i början av oktober. Jippii! Nästa gång Tallinn, därefter Riga är min hemliga plan. Åbo finns också. Billigt flyg med Ryan Air till London kanske med tiden. Det exkursioneras för litet i Uppsala.

2 kommentarer:

Catharina sa...

Att vara exkursionsledare låter som ett intressant uppdrag!Hoppas jag får testa det ngn gång.

Bi sa...

Det är kul, men sker alltför sällan, institutionerna tycker det är för dyrt men framförallt så tror jag att många unilärare inte gillar att resa runt med studenter. Så de anstränger sig inte heller att få loss respengar till exkursioner och studiebesök.