fredag, juni 29, 2007

Sommar, sommar, sommar

Inte har jag hållit löftet om att skriva med almanackan i handen. Men rätt vad det är får jag tid till det. I tisdags lyckades jag slita mig från min vardag och flög upp till Gällivare. Där väntade mina föräldrar på mig och sedan dess är jag ordentligt installerad i sommarparadiset som ligger i en liten stugby vid namn Västra Kirjaluokta, 2 mil söder om Stora sjöfallet. Mina föräldrar har en sportstuga här, själv har jag en friggebod med livets nödtorft: en futong att sova i som dubblerar som soffa, ett skrivbord med stol, en bokhylla, en garderob. Dessutom har mina föräldrar trängt in två kylskåp och en elmangel. När jag anlände stod där även solstolar, men de förpassades vidare till ett förråd i vedboden. Från min pyttestuga har jag utsikt genom fjällbjörkars gröna skrud mot Langas som är mittsjön i Stora Lulevatten. På andra sidan reser sig en bergsrygg inne i Sarek. Mer följer, det finns inte så mycket att göra utöver att slåss med mygg, lyssna på sjöns bränningar, fåglarnas kvitter, promenera och laga mat. Lätt överdrift: min reseväska var full av böcker. På flyget upp läste jag klart den gräsligt spännande fantasybok som Eibon gett mig: The War of Flowers av Tad Williams. Den författaren vill jag läsa mer av. Tingeling svor faktiskt som en hamnsjåare och älvor vet jag nu är alls inte snälla.

2 kommentarer:

Eibon sa...

Nej! Du är klar!?! Det är inte jag!

Jag tog med mig mitt andra sommmarprojekt, "Odysseus" av James Joyce också, och fastnade lite i den istället. Men snart nog...

"War of the Flowers" är väldigt spännande. Härlig blandning av saga och verklighet.

Bi sa...

Wow, jag har inte läst Joyce än, men endera dagen så... Däremot har jag Virginia Woolfs Mrs Dalloway på gång, som är mycket bra.