lördag, juli 28, 2007

Frön, nötter och primörer

eller som jag råkade felsäga mig en gång: frötter och nön. Jag gillar frötter och nön. Men har man många olika sorter av frötter och nön blir det lätt stökigt i köket. Nästa inköp måste bara bli lämpliga containers med lock till de jag införskaffat. I synnerhet som jag hittat ett nytt märke som har spännande litet mer exklusiv hälsomat: Renée Voltaire - uppkallat förstås efter kocken som skapat sitt eget varumärke. Och jag faller förstås för det personliga anslaget och köper, men det är extra gott och osötat, dvs inte ens aspartam. Jag kan varmt rekommendera följande produkter: Granola (grovmüsli), sesamkex, rött ris, hampafrön (ny upptäckt), pumpafrön och salig blandning m.m. Allt nyttigt och gott. Läs mer på hemsidan. För tillfället har jag slut på Raw food-kexen som är att varmt rekommendera.

Primörerna har kommit! De första färska grönsakerna är små och därmed perfekta i storlek för det lilla hushållet - vem vill ha en broccoli stor som ett barnhuvud i ett en- eller tvåpersonersboende? I min närbutik finns en särskild avdelning för lokala grönsaker, direktlevererade från Ulva. Mums.

Nu ska jag äta nyttig snabbmat till sen lunch, dvs kall lunch med ett pitabröd hastigt uppvärmt och fyllt med Mizunisallat, tärnad gurka, tonfisk (vattenkonserverad), ett par teskedar färskpressad lime, några kvistar färsk dill och en nypa hampafrön oppepå. Kan det bli enklare, godare, smalare, nyttigare och somrigare? Tilläggas bör att jag använde 95 g burk med tonfisk,inget frosseri här inte. Bloggen har ackompanjerats av Franz Ferdinand. Följs av ett par bitar Plopp till en dubbel espresso.

Inga kommentarer: