söndag, juli 29, 2007

Till omelettens lov

Omelett är utmärkt mat för det lilla hushållet. Det går fort att tillreda och man kan lägga nästan vad som helst i en omelett för att göra den matigare. Bra sätt att bli av med de där plastburkarna med rester i liten mängd.

Just nu äter jag en smakrik omelett gjord på 2 ägg uppvispad med ett par matskedar panna da cucinare (italiensk matlagningsgrädde)och kryddad med Salomoia di Bolognese (italienskt grovt örtsalt) samt litet peppar. Detta hällt i stekpannan, när bottnen stelnat men överskiktet ännu är flytande har jag klippt i en halv röd chili (smala skivor med sax) och fyra sockerärtskidor i mindre bitar samt smulat över en ca 1,5 cm bred fetaostskiva. Ovanpå detta kvarbliven stekt portobellosvamp (ca 1/2) och ca 50 g kokt broccoli (också rest). EFtersom de senare var kalla satte jag tallriken en stund i mikron för att värma dem, en minut på medelstark värme räckte. Avslutningsvis har jag strött några nypor skalade hampafrön (Renée Voltaire) ovanpå. Smakrikt, nyttigt och gott!

Inga kommentarer: