fredag, augusti 03, 2007

Ett transkriberingsproblem

I den svenska reklamen inför Die Hard 4 står det Yippi-ki-yayy, men han säger tydligt och klart yippi-ka-yayy. Så det så. Det var underbart med en så fartfylld film, precis vad jag behövde som en pick-me-up inför helgen. Bra att spänningsbygget börjar redan under förtexterna, så att handlingen är i full gång redan när de passerat förbi. Gott om adrenalinstimulerande scener och krav på tittarens "suspension-of-belief", jag skrattar alltid gott åt alla överdrifter. I verkligenheten hade hjälten varit död redan efter två minuter, men John McClane överlever allt.

Besöket på Cloetta i Ljungsbro som jag gjorde med mina goda vänner när jag var bortrest senast har gjort att jag har billigt biogodis i beredskap en masse. Det var den dagen då check engine-lampan började lysa i bilen. Så nu vet jag vad den betyder och att det inte är farligt. Hyundaiverkstan i Norrköping informerade mig om att grejsimojsen som blandar bensinen inte fungerar optimalt. Den blanda för tunt och måste bytas ut. Tur att jag har en ordentlig bilförsäkring, eftersom det skulle kosta flera tusen.

Förresten hann jag med att både boka B&B college accommodation för konferensen, liksom att tota samman en budget. Så kan jag på måndag skicka iväg ansökan om pekuniärt stöd. B&B alternativet innebar litet drygt 2000 SEK för hela veckan, medan det billigaste hotellet skulle kosta 1000 spänn och dyraste mer än 2000 natten. Förstår inte varför de inte har billigare hotell med i förslagslistan, konsthistoriker brukar inte ha guld i fickorna. Melbourne - here I come!

Jag råkade förresten göra bort mig idag genom att formulera mig tvetydigt i ett mejl. Men det var först nu som jag insåg att meningen kunde tolkas på ett annat vis än jag avsåg. Tänk så det kan gå! Få se nu om vädret blir bra i helgen som de lovat. Då kanske jag hälsar på i Skokloster någon av dagarna om det går för sig.

Inga kommentarer: