tisdag, augusti 07, 2007

Me hate'ses Lund - frustrationernas hemvist

för att parafrasera Gollum, Lund kommer ivägen för mitt privatliv hela tiden - också nu när jag i praktiken slutat där. Idag fick jag veta att någon som jag inte träffat sedan i juni eventuellt kommer till Uppsala på söndag och då blev jag jätteglad över den eventuella möjligheten att träffas. Fram tills dess att jag insåg att jag själv är tvungen att vara i Lund då för att rädda mitt undervisningsmaterial i min förutvarande tjänstedator. Då blev jag väldigt besviken över att vara på fel plats - som vanligt! Vi har rest omlott hela sommaren och hela tiden missat varandras närvaro i Uppsala med en dag.

Eftersom detta var den enda verkliga sommardag jag upplevt i Uppsala i sommar tillbringade jag den på Fyrishov med en nyttig bok som jag i alla fall måste läsa för mitt Bernadotteskriveri, som jag strax ska föra in titeln på i min läslista. Två flugor, sol och forskningsunderhåll. Ikväll var jag ute och åt med en annan vän som jag inte heller träffat på ett bra tag . Det fick mig tillfälligt att glömma frustrationen över att, som det känns, hela tiden lyckas vara på fel plats vid fel tillfälle. Och, nej, jag kan inte flytta min resa, flygbiljetten går inte att boka om. Besvikenheten över det förlorade tillfället har emellertid återvänt, livet går ju inte i repris. So - me hate'ses going to Lund.

2 kommentarer:

Catharina sa...

Jag lider med dig. Ta ett djupt andetag och tänk på att du snart slipper konstvetenskapliga i Lund. I Uppsala borde de ju vara lite mer sammarbetsvilliga än ACW ,...kan man tycka?

Bi sa...

Jo, det är de verkligen! Mitt problem de senaste två dagarna har varit att imap-servern för LU-epost ligger nere , men nu ikväll tog jag mig in på webmailen i alla fall. Tack för mobilnumret, jag var helt säker på att jag hade det sparat men så visade det sig att så var det inte. Klantigt. Imorgon ska jag äta lunch med en kompis och sedan ta en öl med en annan på kvällen. Men nästa vecka när jag kommer åter från min lundensiska utflykt ska det väl vara hyfsat väder någon gång så att ett besök kan bli möjligt.