torsdag, augusti 02, 2007

Min fjällsemester 26 juni till 15 juli

Ett urval foton säger nog det mesta om min semester i fjällen. Med det menas Vägen Västerut, Västra Kirjaluokta och Ritsem. När jag anlände frös jag om fötterna första dagen, i varje fall tills dess jag hunnit ta fram varma sockar ur resväskan vid ankomst. Det var tio grader varmt. Andra veckan rättade vädret till sig och när det var som varmast var det 26 grader. Det blev upp till 17 grader varmt i vattnet i hamnbassängen, så vi doppade oss. Med vi menar jag mina vänner som turligt nog var på besök just den veckan. När de åkte tog de dock finvädret med sig till Östergötland, sedan blev det mulet och kallt igen. Efter en släktträff i Pite-Långnäs de sista dagarna på vistelsen bar hemåt, fast där hade vi tur med vädret igen. Njut av de norrbottniska scenerierna nedan.


"Brudslöja" kallas fjällforsarna som uppstår när vårfloden kommer.
Vy över Langas.
Kung Karls spira, en av de få norrländska orkidéer som finns.

Västra Kirjaluokta.
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Camilla sa...

Vad underbart att du uppdaterar så ofta nu! Det gjorde mig glad. Måste även passa på och tacka för den virtuella drinken, mycket välbehövlig i kaoset som jag numera omger mig med!

Bi sa...

Jag håller på med att tagga upp inför terminsstarten och då är bloggen som du själv insett en bra umppmjukare. Fungerar som löpband inför träning i maskiner på gym.

Bi sa...

Uppmjukare vill säga.. Var kommer alla obehövliga bokstäver ifrån när man skriver?

Catharina sa...

Jag gillar också den rikliga läsning som din blogg erbjuder. Jag håller nu på att beta igenom inläggen det ena efter det andra.

Bi sa...

Jag vet, jag är som en ketchupflaska.