måndag, augusti 13, 2007

Mzzzzzzz

Jag har myggbett överallt från inatt i Lund. Natten innan surrade bara en ensam och skrämd svärmare kring, men igår kom traktens alla malariamygg på besök. Inte kunde jag sova heller då det surrades envist runt mitt huvud. Jag är vansinnigt less på att ligga vaken till halvtre varannan natt, det säger jag bara!

Som grädde på moset fick jag dessutom skavsår på mina tår av de nya espadrillisarna och mitt nagellack på stortårna gnuggades av på insidan av dem. Tittar man in, vilket jag avråder, så har de a nice coating i varierande toner av rött, blodrött och nagellacksrött. Så tills vidare får jag ha mina fula vardagssandaler, det är mina enda skor som inte skaver mer.

Jag återbördades hem i eftermiddags med följande souvenirer: ett exemplar av 3rd revised edition av Stokstad's Art History (huvudbok på A-kursen) som väger minst fem kg, två par skor som jag nämnt, en figurnära och djupt urringad röd klänning där midjan sitter där den ska och som jag hann köpa i all hast i morse, ett par nya örhängen med tillhörande halsband från shoppen på Sturup som har en frestande stor avdelning med smycken från Pilgrim, en vansinnigt god filmjölks- och sirapslimpa från Klostergatans och från Bengtssons Ost två förpackningar pottost och en lagrad Bengtssons Slanka. Med tanke på all tid jag tillbringade på inst är detta anmärkningsvärt. Två kuddar från min bofasthetstid som inte rymdes sist var också med.

På vägen hem hade jag tur. I receptionen satt i morse en ung man som vänligen bar ner min vid det laget tämligen tunga resväska. I tarmen på väg in i flygplanet hörde jag någon ropa mitt namn, det var en manlig bekant från Uppsala. Vi återsågs efter landning för att göra sällskap in till Uppsis. Men flygbussen kommer snabbare än väntat så han hann inte ta ut pengar, så då betalade jag hans biljett med mitt klippkort. I retur lyfte han in och ut min resväska ur bussen samt drog den nästan ända hem till mig, eftersom han bor i närheten. Vi tyckte båda vi hade gjort ett bra byte av tjänster. De två böcker jag läst ut får jag presentera imorgon.

Sov gott!

Inga kommentarer: