lördag, oktober 11, 2008

Att klistra svanken i mattan

Idag lördag fortsatte redaktionsrådsmötet och varade hela förmiddagen. Jag åtog mig ett par artiklar att skriva, men först kommande sommar, och en bokrecension, som kan komma litet tidigare. Den knyter an till undervisning i vår vilket underlättar - två flugor i en smäll.

Efteråt hann jag inhandla hälsokostvaror, någon bra blandning av piller som gör att man får hållbara naglar, vackert hår, skimrande hud och snyggare figur. Mirakelmedel är inte att förakta. För att ge detta litet hjälp på traven har jag efter ytterligare en lunch i hast (svampsoppa med ägg = protein) även tränat abs på Nautilus. Det var där jag fick höra det mustiga uttryck som utgör rubrik. De låter så fantastiska när man citerar dem utanför gymnastiksalen.

Nu känner jag mig mycket duktig och förtjänt av en god tvårättersmiddag, köpte fyra pyttesmå bouchéer i fiskdisken att gratinera i ugn. En med lax, en snigel, en med pilgrimsmussla och en med räka, alla munsbitsstora och förhoppningsvis läckra. Huvudrätten blir några skivor stek med potatisgratäng och ruccolasallad till. Någon efterrätt jag inte planerat, men i mitt kylskåp finns god choklad att bryta en bit av om jag inte känner mig helt mätt.

Därefter är det slut på nöjen och kvällen ska ägnas fortsatt städande - ett Sisyfosverk om något - och lakanstvätt. Kanske inte det roligaste en lördagkväll, men behövligt.

Inga kommentarer: