lördag, oktober 11, 2008

Fredags-Crescendo

Det är nog den rubrik som bäst karakteriserar gårdagen. För att bli av med en massa möten försökte jag lägga dem alla samma vecka, dvs den gångna. Igår lyckades jag med att på morgonen klippa och tona håret (blev föreslagen en ny färg med svagt guldröda inslag - en aning av höstlöv är intrycket).

Därefter pilade jag iväg till universitetets karriärcoach för obligatoriskt samtal inför ledningsprogrammet som jag antagits till. Det var trevligt, möjligen var jag alltför scintillerande. Eftersom han skulle skriva rapport efteråt blev samtalet inspelat med videokamera, vilket förstås inte störde en gammal teaterapa som mig ett dugg.

Sedan hem för snabblunch, spenatsoppa med ägg i, lasta djupfrysta bullar och en förpackning med kakor i kassar och ila till institutionen. Där inleddes eftermiddagen med möte om programmet, avstämning, diskussion om administrativa problem osv.

När vi avhandlat en hel del var det dags att ta bullarna till studentpentryt för två timmars infomingelmöte med programstudenterna. De tycktes glada och verkade uppskatta att få träffa varandra under organiserade former, en bukett lärare från de olika ämnen och att bli bjudna på bullar. Meningen var att de skulle få möjlighet att lyssna av hur de olika ämnenas A-kurser verkade utifrån studentperspektiv men samtidigt få möjlighet att ställa frågor.

Därefter ilade jag hem och la ifrån mig en ny skörd med tentor som kommit per post för att fortsätta omedelbart till ett redaktionsrådsmöte med deltagare som representerar många olika akademiska ämnen: teologi, kyrkohistoria, filosofi, naturvetenskap, företagsekonomi, sociologi osv. Även om jag var trött uppskattar jag dessa möten mycket, det blir spännande samtal med många olika perspektiv. Kvällen avslutades med gemensam god middag.

Inga kommentarer: