onsdag, oktober 08, 2008

Jobbig vecka

Den här veckan är ansträngande och ändå är det bara onsdag! Måndag hade jag två viktiga möten, däremellan hjälpte jag studenter till rätta med tentainlämning och stoppade in saker i pärmar.

Kvällen tillbringade jag med PingPong som är vår LMS (Learning Management System) där jag lade in studenter i ett särskilt utrymme för programmet. Det är besvärligt detta med LMS:er, inga svenska ord förklarar egentligen vad det är. Låt det räcka med att jag nu kan kommunicera direkt med dem via epost den vägen och kan ha samtliga närvarande där.

Det tog sedan hela tisdagen i anspråk att organisera alla inkomna tentor, att hitta på ett system för "bokföring" av dem och att slutligen bocka av alla. Jag hade förstås inte tänkt på att hålla reda på vilka jag beviljat uppskov pga sjukdom etc, så det tog litet tid att hitta dem i eposten.

På kvällen tidig föreställning av "En förlorad värld" som den heter på svenska, på engelska Brideshead Revisited. Måste läsa romanen! Filmen var klart sevärd och ett djärvt företag med tanke på den TV-serie som gjordes för mer än ett decennium sedan och som var mycket populär. Svåröverträffad, och inte lyckades filmen i det avseendet, men ändå värd tiden och pengarna.

Väl hemma satte jag mig strax före kl nio och gick igenom Powerpointen för 1700-talsarkitekturföreläsningen (Norden). Förbättrade den något, men funderade främst över hur jag skulle tackla uppgiften den här gången. Somnade kl 23, men vaknade en halvtimma senare pigg som en mört. Vilket inte alls var bra. Låg sedan vaken i tre timmar innan jag somnade av pur utmattning.

Idag var jag sålunda bra trött redan i utgångsläget. Trots det gick föreläsningen riktigt bra och studiebesöket till två 1700-talshus här i Uppsala (gamla konsistoriehuset av Carl Hårleman och Linneanum av L-J Despréz) blev också lyckat, delvis en följd av det vackra, varma höstvädret. Efter tre timmar med undervisning tillbaka till institutionen för att fiska upp långväga besök från Norge och vidare därefter till evolutionsbiologiska institutionens lunchrestaurang. De har RIKTIGT god mat!

Tillbaka till heminstitutionen efteråt för att ha studentmottagning en dryg timma, sedan iväg med min gäst för fika på Ekocaféet innan jag följde denne till tåget för att vinka av. Därpå kunde jag gå hem, fortfarande trött trots extra kaffe under dagen, så trött att jag ringde Nautilus och avbokade mig från det aerobicspass som jag tidigare förhandsbokat mig på. Middag - se bararecept-bloggen här invid - av det mer snabblagade slaget. Litet bloggande nu, kanske en uppiggande bad med aromatiska oljor, därefter vidtar tentarättande. Men för att undvika insomnia igen, ska varva ner redan kl 22.

Inga kommentarer: