lördag, oktober 18, 2008

Kultur och entreprenörskap

I bildningsnit har jag nu deltagit i en konferens med denna rubrik i Tällberg i Dalarna. Egentligen borde studenterna ha kunnat delta, det hade varit nyttigt för dem. Men som den här världen är beskaffad är det inte alltid de som en fråga mest berör som har möjlighet att delta.

Vilka var där? Mest offentliganställda myndighetspersoner och en handfull kulturföretagare och kulturentreprenörer. Många nya buzz words flög runt: kulturföretagare, kreativa näringar, besöksnäringen, upplevelseindustrin och andra. Programmet var rikt och litet väl späckat. Jag ska försöka i enskilda inlägg spegla konferensens innehåll här i bloggen, men risken finns förstås som alltid att jag inte når ända fram i min ambition. Trots allt åker jag till Istanbul imorgon bitti, måste därför dessförinnan rätta de sista tentorna och laga mat till kvällens knytkalas ch gärna städa litet grann.

Mina föräldrar återvänder också till stan måndag och kommer säkert på besök innan jag hunnit hem för att se om de kan "hjälpa" mig med något. Sånt har förekommit och det är ju svårt att från Turkiet förhindra konsekvenserna och säga stopp! Någon måste ju ta hand om posten och vattna krukväxterna trots allt. Risken finns då att de noggrant ordnade pappren på mitt matbord från konferensen ligger insorterade i mappar undanstoppade någonstans. Så att jag inte hittar dem. Måste förekomma detta genom att lägga dem i den portfölj där jag för närvarande stoppar in allehanda arbetsrelaterade papper som jag behöver ta med till institutionen för vidarebefordran in i rätt pärm där! Men först efter att jag bloggat litet om det som står och fått in det i nyhetsbrev till mina studenter.

Inga kommentarer: