söndag, december 07, 2008

Vart tog lördagen vägen?

Ibland hinner man bara hälften av det man tänkt göra, mestadels beror på nog på logistiken. Igår hade jag sovmorgon till halvnio, fick tre telefonsamtal på den 1,5 timma som föregick kl 10 då jag skulle träffa en person på Carolina för att av denne få extrafint papper att skriva ut en kallelse på. Efter att vi sammanstrålat, druckit en kopp te i lugn och ro, diskuterat resultatet så gick vi hem till mig där jag fick hjälp att installera nytt teckensnitt i Windows (har inte gjort det tidigare) coh skrev ut sagda kallelse. På något mystiskt vis flög tiden och klocka var halvtolv.

För att kunna laga stuvad vitkål behövde jag inhandla mjölk, jag behövde även gå till videobutiken på hörnet för att hämta ett bokpaket (en av de få jag har som kurslitteratur som varit spårlöst försvunnen från mitt tjänsterum i snart ett år). Kontanter var jag också tvungen att få fram med endast 3:50 i mynt i plånboken samt inhandla papperskassar på ICA att ställa utrangerade böcker ur bokhyllan i inför flytten. Alla ärenden utom boken gick att utföra i butiken och det var ju tur. Gick hem med bytet och ställde det innanför dörren.

Då var kl 13 och jag insåg att om jag skulle hinna med ytterligare två ärenden i butik hade jag inte tid att fixa lunch för då skulle de hinna stänga. Sagt och gjort, gick till favoritbutiken för att betala en silkepolo som jag fått låna hem för påseende och ner till Svartbäcksgatan för att inhandla en julklapp. Hem igen och nu var klockan över halvtvå.

Nu kunde jag äntligen stuva min vitkål - tur att det gick fort - äta försenad lunch bestående av detta och korv alltmedan jag tittade på ett Babylon 5-avsnitt. Vid det här laget insåg jag att om jag skulle hinna med något kul alls fick jag samköra. Så inramlade inbjudan att tillvarata överbliven biljett till "Musik i Holylwood" med Kungl Akademiska kapellet. Det tackar man ju inte nej till och det var mycket bra - Star Wars temat ÄR mäktigt.

Hemma vid halvsex, riktigt vad jag då tog mig för minns jag inte men fram mot sju var det ätdags igen. Jag hade tänkt läsa en bra bok också, men eftersom jag lovat studenterna att lägga ut mina powerpoints för delkursens samtliga undervisningspass var det bara att ta itu med att plocka fram dem, göra i ordning det jag faktiskt hunnit med och skapa pdf:er av dem. Det tog resten av kvällen.

Även denna dag - söndag har något pressat över sig.

Inga kommentarer: