söndag, juli 17, 2011

Ditt som datt

Det var mulet idag utom ett par timmar på eftermiddagen, så jag har ägnat dagen åt att kopiera foton till ny bärbar hårddisk. En tråkig men nödvändig syssla. Trots det har jag bara betat av en tiondel. Tydligen har jag samlat ihop drygt 20.000 foton, hoppsan! Det kan omöjligen stämma, men datorn påstod det.

Årets sommardiet för mig och mamma återfinns i kokboken "Hälsosam nordisk mat". Goda, nyttiga recept, men det där med nordisk är väl rätt till ca 80%. För mig veterligt växer till exempel ingen inhemsk chilli i Norden. Nya frukostvanor i år, vi äter yogurt med havrekuddar och blåbärssylt.

Just nu läser jag Diana Wynn Jones "Chrestomanci" på paddan. Mycket lovande. Gwendolyn är ett gräsligt barn. Vilken pappersbok jag ska tackla är inte klart än. Det bestämmer jag när det är soligt och jag ska läsa utomhus.

VM fotboll för damer slutade med en hedervärd bronsmedalj,vilket möjligen kan vara en tröst för att den inkräktade på Emma. Kvällens film var den mysiga Ya Ya- flickornas gudomliga hemligheter. Det underlättar att ha läst boken.


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: