onsdag, juli 20, 2011

Ofattbart och tragiskt

Dagen började med sorgebud. Sonsonen till goda vänner till mina föräldrar förolyckades natten mellan söndag och måndag. Han blev bara 22-23 år gammal. Det är alltför ungt att dö. Av okänd anledning körde han in i en lyktstolpe med sin motorcykel.

Så fruktansvärt för hans familj. De var på semester med döttrarna, medan han var kvar på hemorten. Farmor och farfar, mina föräldrars vänner, var i sommarstugan. De kom hem först och drabbades av den tunga uppgiften att ringa runt och meddela släkt och vänner det som hänt.

Min fantasi är alltför livlig, jag kan inte låta bli att föreställa mig hur det måste kännas för de olika familjemedlemmarna. Hans farföräldrar var alltid oroliga när han som barn började köra motocross. Jag har känt dem hela mitt liv. De är goda och generösa människor som förtjänat bättre av livet. Det var illa gjort av Gud.

Motorcyklar borde förbjudas. De är fullkomligt livsfarliga. I vart fall borde ingen under 25 få köra mc. Så länge kan det ta tills frontalloberna vuxit klart. De är med dem vi bedömer risker och särskilt riskabla fordon bör inte få framföras av någon som inte förstår hur farliga de kan vara.

Förra sommaren körde min kusins man omkull med mc och fick multipla frakturer. Hade han inte haft särskilt dyr skyddsutrustning hade han inte klarat sig. Även om han är på benen igen kommer han att ha men resten av livet.


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: