fredag, december 14, 2012

Humanioraverket

Bra och tänkvärt blogginlägg av Malin Lindström på Humanioraverkets hemsida. När jag läste blev jag nästan lite smått tårögd över vad Kulturentreprenörsprogrammet kunnat möjliggöra. Malin är en av våra fantastiska kulturentreprenörsstudenter - detta kandidatprogram må ha sina brister men det har fått unga studenter att tänka nytt, tänka om och våga pröva sina vingar!

För att citera Arkimedes: "Giv mig en hävstång och jag kan flytta på jorden!" Eller för all del Obama's enkla, men tilltalande slogan som hade kunnat vara min egen: "Yes, we can!"

Om Kulturentreprenörsprogrammet får funktionen att ge mod i barm och att öppna upp för egna initiativ och egen kreativitet, så kan jag känna mig mycket nöjd. För kultur är livsviktigt och nödvändigt för vår framtid! Det finns evidensbaserad forskning i medicin som visar entydigt på detta inom många områden, t.ex. på Karolinska institutet där Fredrik Ullén fått drygt 20 miljoner för att forska om den musicerande människan och hur det stärker hjärnans utveckling. Vi blir helt enkelt intelligentare på en rad olika områden om vi utövar och tillägnar oss kultur.

Inga kommentarer: