tisdag, januari 15, 2013

En berest korkskruv

Milan
Milan (Photo credit: DavidMartynHunt)
I lördags reste jag över dagen med flyg till södra delen av landet för att delta i ett sammanträde i Höör av alla ställen. På väg igenom säkerhetskontrollen blev jag stoppad av den vänliga säkerhetsvakten som frågade om hon fick titta i min ryggsäck. Visst sa jag, något undrande eftersom jag inte kunde komma på att jag hade något i den som kunde föranleda oro.

Berlin, Germany
Berlin, Germany (Photo credit: OSU Special Collections & Archives : Commons)
Hon drog upp den ena dragkedjan efter den andra. Först dök det upp en nagelklippare, men den upptäckten var hon inte nöjd med utan fortsatte sin systematiska undersökning. Ur sista facket åkte så upp en hopfällbar korkskruv, som jag totalt förträngt. Den hade jag köpt i Milano i september ifjol som souvenir, eftersom den var både snygg och mycket praktisk.

Athen - Neubauten
Athen - Neubauten (Photo credit: herr meier aus frankfurt)
Eftersom den legat i sin ficka hela hösten har jag tydligen haft med den både till Berlin i oktober och Athen i november, utan att den förorsakat bekymmer tidigare. Efter att ha fällt ut den, undersökt den noga, pillat på den lilla böjda kniv som man ska skära av folien från korkar med, så konstaterade hon att jag nog inte kunde åstadkomma så mycket skada med den. Så lade hon tillbaks den och jag fick gå min väg utan att förlora korkskruven. Samma scen upprepade sig på Kastrup. Det ska bli spännande att se framöver hur ofta någon reagerar på den med tanke på att den hunnit bli berest innan den upptäcktes.

PS Jag kan tyvärr inte lägga upp egna foton, webbläsaren hänger sig när jag försöker, så jag lättar upp med ett par förslag från Zemantas Media Gallery,
Enhanced by Zemanta

Inga kommentarer: