lördag, augusti 10, 2013

Om svårigheterna med att uppdatera

Nu handlar det förstås inte om uppdatering i datorhänseende, utan att få sprutt på bloggandet igen. Egentligen hade jag tänkt mig att skriva kortfattade mindre blogginlägg, bakdatera dem och fylla ut våren eftersom jag trots mina bästa föresatser ändå inte hann med att skriva så ofta. Men så uppdaterade jag min iPhone och av någon anledning raderades alla mina kalendertider före det. Att rekonstruera vårens intressantare aktiviteter blev därmed en omöjlighet. Min lista över biobesök är också något ofullständigt. Jag vet att jag var på något våras, men kan för mitt liv inte minnas vilken film jag såg! Det måste innebära att den inte kan ha varit särskilt minnesvärd :).

Att uppdatera läslistan som jag inte rört sedan april var enklare, eftersom jag jag börjat använda mig av Goodread på min plipperplatta. Det är med stor tillfredställelse som jag kan konstatera att jag läst mer i år än jag mäktade med förra året. Men än är jag inte uppe i samma lässtatistik som före SALT. Sociala medier som Facebook, roliga spelappar, slö-TV-tittande bär viss skuld, men framförallt får jag svårare att läsa skönlitteratur när jag är stressad och bara har en halvtimma här eller där på mig. Då blir läsande så pass osammanhängande att jag ger upp. Eller har brukat göra det. I år har jag i stället som synes av läslistan valt att envist ta mig igenom böcker jag påbörjat även om det tagit ett kvartal. Men de flesta har jag till största delen läst i början av sommaren efter terminsslutet.

Sommarens begivenheter har jag dock kvar i min iPhone, så där ska det inte vara några problem med uppdateringarna eller snarare bakåtdateringarna.

Inga kommentarer: