lördag, september 21, 2013

Tvärs genom Europa på en dag


En första glimt av Kavalla
På väg
Onekligen är mitt liv omväxlande. Torsdag lunch - fredag lunch tillbringade jag på Sheraton i vetenskapens tjänst utförande professorsvärnplikt. Det mest udda var kvällens middag när vi hamnade i skottlinjen mellan barens discodunk och en Oktoberfestparty i rummet intill. En perfekt illustration av ordet kakofoni. Jag var redan trött av dagens förhandlingar och oljudet blev gröten på moset, jag kunde inte somna efteråt. Till slut slog jag på TV:n och till min förtjusning visades det en Doris Day-film som jag inte sett förut (Pillow Talk). Mycket rolig och vilka fantastiska kläder hon hade.

Även om jag skulle upp 3:45 idag, så kunde jag återigen inte somna utan låg vaken till långt efter midnatt. Så nu ligger jag nedbäddad i min säng redan kl 21 efter en resa som gått från Uppsala till Arlanda till Wien till Thessaloniki flygplats till Thessaloniki busstation och vidare till Souidiko Spiti (Svenska Huset) i Kavalla dit jag anlände vid 17-tiden. Redan nu är jag förtjust i både staden och institutet, som jag blev ordentligt förevisad av föreståndaren Eleni. Huset är fullt av gäster, en tilltalande blandning där det finns forskare, konstnärer, författare, fotograf m.fl. yrkesgrupper.

Egentligen är det rätt märkligt att man kan ta sig genom hela Europa på en dag och på den märkligaste färdkost: kaffe med ostsmörgås mitt i natten innan avresan, kanelbulle med apelsinjuice på flyget, focaccia med mozarella och skinka på Wiens flygplats, kexchoklad med äppeljuice på nästa plan, banan till lunch i Thessaloniki och fetaostpaj till middag i Kavalla med oliver som tilltugg.

Mer inblickar i mitt forskarliv i Kavalla kommer att postas vartefter.

Enhanced by Zemanta

Inga kommentarer: