tisdag, oktober 22, 2013

Backlogbloggande

Om någon undrar varför det nu i slutet av månaden plötsligt väller fram ett större antal blogginlägg, så beror det på att jag inte har hunnit med att skriva dem klart tidigare. Det har helt enkelt gått slag i slag fram tills nu, vilket lett till att jag som den perfektionist jag är blivit sittande med ett stort antal utkast som sedan inte slutredigerats.

Men nu kommer de att pluppa upp här nedanför de närmaste dagarna för jag har minsann i Språktidningen läst att det tar ca 70 dagar att etablera en vana. Den vana jag vill etablera är väl inte i första hand att blogga, utan fastmer att skriva regelbundet och den vanan kan man etablera genom att skriva vad som helst på utsatt tid kontinuerligt. Så jag börjar med mina befintliga blogginlägg och övergår sedan till annat skrivande.

Vanan att besvara epost sitter dock i ryggraden och det är den som jag måste lära mig att kontrollera så att den textgenren inte tar över och blir det enda jag skriver. För risken är stor när alla andra som har vanan inne att skriva epost till andra gör det. Själv har jag blivit mycket återhållsam med epostande och skriver numera kort, koncist och bara när det är absolut nödvändigt.

Inga kommentarer: