torsdag, juli 24, 2014

Med pappstrut norrut

Imorse gav jag mig av till Arlanda för att ta flyget till Gällivare 9:50. Det drivs av NextJet som trafikerar med gammaldags, hederlig pappstrut som dessutom mellanlandar. Tidigare har det varit i Kramfors, men den här gången gick vi ner i Lycksele. Det tar därför 2,5 timmar att ta sig till Gällivare, vilket känns litet konstigt då det bara tar en timma att flyga till Köpenhamn som ligger längre bort. På flygplatsen mötte föräldrarna upp och sedan gav vi oss av för att handla mat. Eftersom förråden var rätt så uttömda tog det ett par timmar att samla ihop allt.

 

 

Då vädret i år varit osannolikt varmt med temperaturer mellan 25 och 30 grader i en dryg månad också uppe i fjällen passade vi på att köpa med oss sallad till sen lunch som vi sedan åt sittande vid ett bord på campingen. Sedan satte vi av mot Västra Kirjaluokta (eg Dabloluokta, ingen vet riktigt varför platsen fick byta namn och det finns vare sig någon södra, norra eller östra Kirjaluokta heller som motiverar förleden).

 

 Väl framme på kvällskvisten hoppade jag raskt i bikinin och satt sedan utomhus fram till 19-tiden och njöt av värmen, sedan grillade vi entrecote till middag och avslutade kvällen med att titta på Snuten i Hollywood II. Så var det dags att sova. Vid 3-tiden på natten vaknade jag och tog en vacker bild av soluppgången, eller om det var solnedgången, litet svårt att säga så här års.

 

Inga kommentarer: