fredag, augusti 22, 2014

Road show

Det blev täta resor så här mot slutet av sommaren. Hemma från London är jag nu på väg till Köpenhamn på ett ackrediteringsuppdrag. Eftersom jag kommer fram sent kände jag ingen lust att vänta med middagen. Först cirklade jag runt bland ätställena två varv för att undvika smörgåsar, pasta, pizza och tunna sallader innan jag identifierade en restaurang som utöver pastarätter även serverade kebabtallrik. Nu är jag övermätt så det förslår, men lunchen bestod bara av litet sallad och soppa, så det blev väl liksom minus-plus i kalorimängd.

En lustig sak hände när jag gick från ena piren till den andra för att nå min gate; ventilationssystemet började plötsligt gå omvänt och sög in både avgaser och motorljudet från flygplanen. Det lät precis som om jag suttit över vingen på ett propellerplan.

Jag är inhyst på ett makalöst hotell med inredning från 1913, Copenhagen Plaza, stilig jugend och den märkliga Library Bar med bokhyllsinklädda väggar. Böcker som dekor alltså. Rummen pryddes av illustrationer av H C Andersens sagor.Inga kommentarer: