onsdag, mars 11, 2015

En alldeles vanlig arbetsdag...

Det finns också sådana i mitt liv. Alldeles vanliga arbetsdagar. Vissa perioder är fyllda av möten och undervisning huller om buller, andra perioder är kalendern friare. Just nu har jag mer obokad tid än vad jag haft på länge och då är frågan hur jag använder den. Inte nödvändigtvis alltid som jag själv tänkt mig :).

Igår fylldes tiden upp av en del planerade men också diverse oplanerade men nödvändiga saker, som personalmöte, kort studierektorsdiskussion, intygsskrivande, påskrift av en individuell studieplan, och påskrift av ett betygsunderlag. Sedan assisterade jag en kollega som på kort tid skulle förbereda en föreläsning om moskéeer genom att skicka över powerpoint över moskékomplex i Istanbul som jag själv gjort för ett par år sedan och som  i varje fall sparade hen litet tid. Några nyttiga artiklar kunde jag också bistå med som jag hittat på olika håll.

Sedan följde ett lunchsammanträde på Musikum och när det var över kom ett telefonförfrågan om jag kunde kvarstå som revisor för AICA (konstkritikersamfundet) vilket jag raskt sa ja till. Ett sms meddelade att nu har affischerna kommit för nästa veckas begivenhet som jag medplanerar: ett panelsamtal om offentlig konst på universitetet utifrån den kritik som getts och ges av verket Apollon och Dafne på Ekonomikum. Den intresserade är välkommen 17/3 kl 18 i Hörsal 2 på samma plats där verket finns. Min eftermiddags uppgift blev att hasta runt i Engelska parken och affischera, idag ska jag fortsätta med att göra det i Ekonomikum då jag ändå ska dit för ett informationstillfälle om Nya Ladok.

Här en länk till konstnärens presentation av de delar av den offentliga utsmyckningen på Ekonomikum bland vilka Apollon och Dafne återfinns.

http://www.konst.org/swe/konst/offentlig/ekonomikum/ekonomikum.html

Här en länk till en debatterande artikel i Ergo om det:
http://www.ergo.nu/konst/20141216-v%C3%A5ldt%C3%A4ktskonst-p%C3%A5-campus-forts%C3%A4tter-provocera

Dagen avslutades med ett försök att organisera en redovisning av ett case på en kurs som ska ske imorgon. Det hela försvåras av att Studentportalen där gruppernas powerpoints ska läggas upp kommer att släckas ner tillfälligt för underhållsarbete under eftermiddagen idag, vilket jag då inte riktigt hade räknat med. Idag räknar jag med att omväxlande lära mig mer om nya LADOK, gå på hundpromenader, planera morgondagens evenemang och ägna mig åt Istanbulkursen + att utlysa ett ventileringstillfälle och att lägga upp underlag för ett kommande högre seminarium i Medarbetarportalen.

I bästa fall hinner jag kalla mina masterstudenter till handledningsmöte. Det går lättare nu när alla exjobbare finns inlagda i Studentportalen, så att man slipper jaga dem via privata epostadresser.

Inga kommentarer: