måndag, augusti 03, 2015

Bakfest

Medan vi hoppas på bättre väder har vi tagit itu med att baka för att förgylla tillvaron. Vi köpte senaste numret av Hembakat och bakar oss resolut igenom det, så länge det regnar i varje fall. Det har blivit jordgubbsmoussetårta, en rabarbersmulpaj och en jordgubbskaka med kardemumma. Näst på tur står blåbärsrutor med lemon curd och kokos. Mina nummer av Hembakat på iPad börjar krångla. Eftersom tidningen inte finns kvar på Qiozk som jag köpt dem från börjar jag känna mig nervös. Kanske läge att skriva till Hembakat och ge dem en lista på vilka nummer jag har och fråga om jag kan få dem i pappersversion?
Problemet med Hembakat är löst, jag har gjort skärmdumpar på min iPad på favoritrecept som jag sedan flyttat över till min MacBook Pro där jag använder smarta album för att grovsortera dem ämnesvis. Mycket praktiskt. Då regnet fortsätter och inte verkar ge med sig har vi fortsatt våra bakexperiment. Vi prövade ett LCHF-recept då vi hittade sukrin i ett skåp och gjorde en god chokladtårta med smörkräm smaksatt med körsbärsvin och med ett blåbärstäcke ovanpå. 

Inspirerad av ”Hela England bakar” har vi också gjort makroner kryddade med kardemumma och med chokladfyllning. Vi var rätt nervösa då de i TV-programmet underströk hur svårt det är att lyckas med makroner, men våra blev perfekta. Vi har mandelmjöl så att det räcker till ännu en sats…vi gav nämligen bort hälften till en granne som bjöd på middag igår.

Inga kommentarer: