onsdag, juli 29, 2015

Ja, se det regnar...

I år trallar jag på en julvisa fast med ny text. I stället för att snön faller så regnar det dag ut och dag in, 80 mm bara den senaste veckan. Lyckligtvis är det inte bättre hemma heller, det är som det är med vädret, så jag behöver inte vara avundsjuk på de som är i Uppsala. 
Två mindre semestermotgångar utöver att det är blött överallt har inträffat och båda av I-landskaraktär. Mammas router fungerar inte som det ska trots att den förra som inte heller fungerade som den ska byttes ut i april, så nix internet. Och dessutom hade jag inte tänkt på att min nya, lilla MacBook Pro saknar inbyggd DVD-spelare så det blir inte någon kvällsavslutning med Buffy säsong två. 
Faktum är att internetavsaknaden är ett större bekymmer då jag hade tänkt göra en hel massa roliga saker som jag annars inte har tid med, däribland blogga live, men nu gick det i stöpet. Egentligen måste jag bearbeta ett bokmanus också, men det glömde jag lägga över på datorn. Det löser jag den här gången genom att skriva inlägg löpande i ett dokument, så får jag ta mig tiden att klippa, klistra och omdatera när jag är hemma igen. Jag kan komma åt det, men måste i så fall åka 5 mil tur och retur till Stora Sjöfallet för att ladda ner det igen från eposten. Lätt irriterande är att notisfunktionen för Facebook inte påverkar, utan aviseringarna om nya meddelanden av olika slag kommer in utan att jag kan ta mig in på hemsidan och läsa mer än början på meningen. Tur att det går många deckare och långfilmer på TV så här om sommaren och att jag även laddade resväskan med böcker.

Internetproblematiken är kanske den enskilt viktigaste orsaken till att jag har svårt att se någon möjlighet att ta över stugan när föräldrarna inte längre orkar eller vill. Jag kan helt enkelt inte vara frånvarande från epost och annat sommartid mer än 10-14 dagar, vilket gör att jag inte kan utnyttja stugan rimligt mycket längre. Förr gick det bra, det är de senaste två åren som det blivit allt svårare att ens ta sig ut på nätet. Varför är oklart, supporten hittar inget fel i sin ända utan rekommenderar byte av router men då ska man ju ha en postadress att skicka en sådan till och det har inte föräldrarna längre.

Inga kommentarer: