söndag, september 03, 2017

SilwerSteam i Eskilstuna

Det har verkligen varit tvära kast den gångna veckan. Från minnesstund över avliden vän på lördag till att delta i ett Steampunk-konvent i Eskilstuna på söndagen. Silwersteam i Eskilstuna arrangerades av ett par av våra studenter på Kulturentreprenörsprogrammet. Jag hade tidigt lovat att vara med, inte för att det ingår i jobbet utan för att det är intressant att följa vad våra studenter gör. På så vis går det att fundera över nya inslag i utbildningen som kanske kunde vara lämpliga. Dessutom vill jag förstås uppmuntra alla som har ambitioner och idéer och finns det ett bättre sätt än att delta? Nej. Konventet pågick fredag-söndag på Stadsmuseet, men pga arbete kunde jag inte delta på fredagen och pga minnesstunden inte heller på lördagen, alltså återstod söndagen som dock var den avslutande dagen och därmed hade många redan åkt hem bland deltagarna.

Några snabba intryck var att de lyckats locka bra försäljare (jag köpte själv en vacker liten s.k. fascinatorhatt), deltagare i fantastiska kostymer och flera intressanta personer som delade kunskap. Eskilstuna med sin industrihistoria är den perfekta platsen, Stadsmuseet en utmärkt lokal med sina steampunkiga föremål och övriga museer i staden borde också bidra till stämningsskapandet. Hoppas nästa år på fler programinslag som inbjudna författare och populärvetenskapliga föredrag. Nedan några bilder som illustrerar mina upplevelser:


En av salarna på museet


En docka som föreställer en arbetare


En vinnare av European Steampunk Challenge, se nedan reglerna. 
Tror det är en tidsmaskin
En bild av ett bord full av fantasifulla steampunkkreationer.


Den stiligaste dräkten enligt min mening på konventet.


Arrangörerna i bakgrunden, introduktion pågår till en tävling där två personer ska doppa en kaka i te ett visst antal sekunder och sedan hålla upp kakan ett visst antal sekunder. Den kaka som klarar sig längst utan att kollapsa tillhör vinnaren.

Inga kommentarer: